Auto parkeren Amsterdam of toch een taxi?

auto parkeren Amsterdam, Taxi Amsterdam

Auto of taxi in Amsterdam

Je auto parkeren in Amsterdam kan soms een uitdaging zijn, vanwege de drukte en beperkte parkeergelegenheid. Hier zijn enkele dingen die handig zijn om te weten over parkeren in Amsterdam:

 1. Parkeertarieven: Parkeren in Amsterdam is relatief duur, vooral in het centrum. De parkeertarieven variëren afhankelijk van het gebied en het tijdstip van de dag. De tarieven zijn over het algemeen hoger op drukke dagen en tijden, zoals tijdens evenementen en in het weekend.
 2. Parkeerzones: In Amsterdam zijn er verschillende parkeerzones met verschillende tarieven. De binnenstad heeft de duurste tarieven. Er zijn ook gebieden, waar parkeren alleen is toegestaan voor vergunninghouders.
 3. Betaalmethoden: In Amsterdam kun je op verschillende manieren betalen voor parkeren, zoals via een parkeermeter, een mobiele app of via een parkeergarage. Zorg ervoor, dat je de instructies op de parkeermeter goed opvolgt, want parkeren zonder te betalen kan resulteren in een boete.
 4. Parkeergarages: Amsterdam heeft veel parkeergarages, vooral in het centrum. Deze zijn vaak duurder dan parkeren op straat. Ze bieden echter wel meer gemak en veiligheid. Het is wel aan te raden om vooraf te reserveren, aangezien sommige parkeergarages snel vol kunnen zijn.
 5. Alternatieve vervoersmogelijkheden: Gezien de beperkte parkeergelegenheid in Amsterdam, zijn alternatieve vervoersmogelijkheden, zoals het openbaar vervoer, een taxi of fietsen en lopen, vaak een betere optie om de stad te verkennen. Amsterdam heeft een goed ontwikkeld netwerk van trams, bussen en metro’s. Daarnaast is het huren van een fiets is ook populair onder toeristen.
 6. Milieuzone: Sinds 1 november 2020 geldt er een milieuzone in Amsterdam. Dit betekent, dat sommige voertuigen, zoals dieselauto’s van voor 2005, niet meer de stad in mogen. Controleer dus goed of jouw voertuig aan de milieueisen voldoet, voordat je naar Amsterdam reist.

Al met al is parkeren in Amsterdam mogelijk, maar het kan duur en uitdagend zijn. Het is daarom aan te raden om van tevoren goed te plannen en eventueel alternatieve vervoersmogelijkheden zoals de taxi te overwegen.

Auto parkeren Amsterdam – Parkeerboetes

Besteed tijd aan het correct parkeren van je auto, anders heb je zo een parkeerboete aan de broek. De kosten van een parkeerboete in Amsterdam zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de overtreding die is begaan en de locatie waar deze is begaan. Over het algemeen varieert de hoogte van een parkeerboete in Amsterdam tussen de €62 en €104, afhankelijk van de aard van de overtreding. Bijvoorbeeld, als je verkeerd geparkeerd staat op een gehandicaptenparkeerplaats, kan de boete oplopen tot €404. Het is belangrijk op te merken dat de tarieven voor parkeerboetes regelmatig worden aangepast, dus het is raadzaam om de meest recente informatie te controleren op de website van de gemeente Amsterdam.

Amsterdam – toeristen hoofdstad

Amsterdam is met afstand de nr 1 plek om naar toe te gaan, als je op vakantie bent in Nederland. Bij AMS Business Taxi kan je onder andere een Amsterdam City Tour boeken. Er zijn namelijk veel belangrijke plekken in het centrum van Amsterdam, die het bezoeken meer dan waard zijn. Enkele van de belangrijkste zijn:

 1. Dam Square – het belangrijkste plein van Amsterdam, met het Koninklijk Paleis en de Nieuwe Kerk.
 2. Het Rijksmuseum – het grootste en meest uitgebreide museum van Nederland, met veel belangrijke kunstwerken, waaronder De Nachtwacht van Rembrandt.
 3. Het Van Gogh Museum – een museum gewijd aan de beroemde Nederlandse schilder Vincent van Gogh, met een enorme collectie van zijn schilderijen en brieven.
 4. Het Anne Frank Huis – het huis waar de beroemde Joodse tiener Anne Frank zich tijdens de Tweede Wereldoorlog met haar familie verborgen hield voor de nazi’s.
 5. De grachten – het netwerk van grachten en kanalen dat door het centrum van Amsterdam loopt, een belangrijk kenmerk van de stad.
 6. De Jordaan – een historische wijk in Amsterdam met smalle straatjes en pittoreske grachten, vol met winkels, cafés en restaurants.
 7. Het Begijnhof – een prachtig binnenhofje met oude huizen, gelegen in het hart van Amsterdam.
 8. Het Vondelpark – het grootste park van Amsterdam, een populaire plek om te wandelen, fietsen of picknicken.
 9. Het Koninklijk Theater Carré – een prachtig theater uit de 19e eeuw, bekend om zijn beroemde shows en optredens.
 10. De Wallen – het bekendste prostitutiegebied van Amsterdam, met tal van bars, clubs en coffeeshops.

Amsterdam City tour

Naast een stadstoer kunnen we je natuurlijk ook naar 1 van bovenstaande plekken met de taxi brengen. U gaat bijvoorbeeld met de trein naar Amsterdam. Vanaf Amsterdam Centraal brengen wij u dan met de taxi naar uw eindbestemming.

Zakelijk taxi vervoer

Zoals de naam al zegt, is Amsterdam Business Taxi gespecialiseerd in zakelijk taxi vervoer. Er zijn veel belangrijke bedrijven, die hun hoofdkantoor of belangrijke vestigingen in Amsterdam hebben. Aangezien uw auto parkeren in Amsterdam lastig is, is een business taxi in Amsterdam het meest comfortabele en slimme vervoersmiddel. Hier zijn enkele voorbeelden van bedrijven in het centrum van Amsterdam:

 1. Booking.com: een van ‘s werelds grootste online reisbedrijven met het hoofdkantoor in Amsterdam.
 2. Philips: een multinationale onderneming op het gebied van gezondheidstechnologie met het hoofdkantoor in Amsterdam.
 3. Heineken: een van ‘s werelds grootste brouwerijen met het hoofdkantoor in Amsterdam.
 4. ING: een Nederlandse bank met het hoofdkantoor in Amsterdam.
 5. AkzoNobel: een multinationaal chemisch bedrijf met het hoofdkantoor in Amsterdam.
 6. Royal Dutch Shell: een multinationaal olie- en gasbedrijf met het hoofdkantoor in Den Haag, maar met belangrijke vestigingen in Amsterdam.
 7. ABN AMRO: een Nederlandse bank met het hoofdkantoor in Amsterdam.
 8. TomTom: een Nederlands technologiebedrijf dat zich richt op navigatie- en kaartproducten, met het hoofdkantoor in Amsterdam.
 9. Uber: een internationaal bedrijf dat een app voor vervoer en eten bezorgen biedt met een groot kantoor in Amsterdam.
 10. Adyen: een Nederlandse betalingsverwerker met het hoofdkantoor in Amsterdam.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele belangrijke bedrijven die in Amsterdam actief zijn.

Auto parkeren in Amsterdam – conclusie

Auto rijden en je auto parkeren wordt in Amsterdam ontmoedigd. Daardoor betaalt u vaak hoge parkeerkosten. Amsterdam heeft wel een goed openbaar vervoer. Maar in sommige gevallen is dat niet het goede vervoersmiddel. Bij AMS Business Taxi vervoeren wij onze passagiers in een comfortabele taxi door heel Amsterdam. Met ons komt u altijd op tijd voor een overleg, bespreking of sollicitatiegesprek. Ook zetten wij u ruimschoots op tijd af bij Schiphol Airport. Door de hoge parkeerkosten in Amsterdam is de taxi een goed alternatief.

Andere relevante blog posts

Stuur ons WhatsApp
Klantenservice
Hoi,
Hoe kan ik u helpen?